Al-San Gıda Tic. ve San. A.Ş., Albayrak Şirketler Grubu’na bağlı olarak, 1992 yılında kurulmuştur. 1995 yılında “Meram®” Un markasıyla üretimine başlamıştır. O dönem, günlük 200 ton olan buğday işleme kapasitesi, ilave yatırımlarla 1998 yılında günlük 400 tona, 2012 yılında günlük 500 tona, 2015 yılında günlük 700 tona ulaşmıştır.
Bu süreç içerisinde firmamızın markası olan “MERAM®” Un ve “DEMRE®” Un çuval ve paket un sektöründe adını istikrarlı kalitesi ve fiyatları ile kısa sürede duyurarak ülkemizin en tanınmış markaları arasında yerini almıştır.
Firmamızın Buğday ve Mamul stoklama kapasitesi 42 000 ton dur.
Hammaddemiz olan Buğday, Türkiye’nin her bölgesinden ve Toprak Mahsulleri Ofisinden satın alınmaktadır. Firmamız kalite konusundaki yüksek standardından taviz vermemektedir. Bu buğdayların kalitesinin istenen seviyede olmaması durumunda yurtdışından yüksek kaliteli buğday ithal edilerek paçal yapılmaktadır. Kaliteye gösterilen özen, buğday satın alımı, un üretimi ve satışının her aşamasında kendini göstermektedir.
Gerek buğday laboratuvarımız, gerek un laboratuvarımız gerekli tüm ekipmanlarla donatılmış olarak günde 24 saat düzenli çalışmaktadır. Gelen buğday, laboratuvarımızda titizlikle incelenmekte, içerdiği vitamin, öz, süne miktarı gibi kriterlere göre değerlendirilmektedir. Firmamızın kalite standardına uygun olan buğdaylar satın alınmakta, temizlenmekte, toz ve yabancı maddelerden ayrıştırılarak depolanmaktadır. Üretim programına alınan buğday, değişik paçallarda öğütme ve eleme işlemleriyle un haline getirilmektedir. Üretim esnasında her saat başı üründen alınan örnekler un laboratuvarında incelenmekte, elde edilen hamurun renk, mayalanma, kabarma, esneme gibi özellikleri kontrol edilmektedir. Yine müşterilerimize gönderdiğimiz unlar araçlara yüklenmeden önce çeşitli analizlere tabi tutularak değerlendirilmektedir.
Üretimin hiçbir aşamasında insan sağlığına zararlı katkı maddeleri kullanılmamaktadır. Yine ürünlerin paketlenmesinde de, gıda ile temasında insan sağlığı açısından sakınca oluşturmayan ambalaj malzemeleri kullanılmaktadır.
Tüm un çeşitlerimizin üretimi büyük titizlikle ISO 22000 ve BRC FOOD Gıda Güvenlik ve kalite kontrol sistemine uygun koşullarda gerçekleştirilir. Ayrıca tedarikçisi olduğumuz firmalar tarafında ve belgelendirme firmaları tarafından yılda toplamda dört kez denetime tabi tutulur.
Fabrikamız tam otomasyon sistemiyle çalışmaktadır. Üretim ileri teknoloji kullanılarak el değmeden hijyenik ortamda gerçekleştirilmektedir.
Unlar üretim ve kontrol aşamasından sonra 50 KG. ve 25 KG. PP. Çuval, Bez Çuval veya Kraf Torba, 1 KG., 2 KG., 5 KG. ve 10 KG. paket un olarak piyasaya sürülmektedir. Ayrıca yüksek kapasitede üretim yapan müşterilerimize istedikleri takdirde Silo bas araçlarla dökme olarak un sevkiyatı yapılmaktadır.
Üretmiş olduğumuz unlar Paket un olarak perakende satış yapan marketlere, ekmek üretimi yapan fabrika ve fırınlarının yanı sıra, Bisküvi, Kek, Gofret, Kornet, Kadayıf ve Gevrek üretimi yapan tedarikçisi olduğumuz müşterilerimizin üretim fabrikalarına gönderilmektedir.