Kuruluşundan bugüne kadar Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan OVA UN FAB. A.Ş. bu başarılı macerasına 1952 yıllarında Konyalı ve Adanalı iş adamlarının girişimi ile başlamıştır. Kurulduğu günden bu yana da ülkemizin tahıl ambarı olan Konya da yetişen en nadide, en kaliteli buğdaylarını işleyip istikrarlı olarak tüketicilerine yüksek kalitede buğday unu sağlamaktadır.
Kendi sektöründe Türkiye ki lider konumunu sürdüren OVA UN FAB. A.Ş. bu yola 1952 yılında kurulan (günlük) 90 tonluk fabrikadan, 2012 yılında (günlük) 850 tona çıkarak büyümeye hızla devam etmektedir. Bayilik, dağıtım ve pazarlama teşkilatının çok sağlam temeller üzerine kurulmuş olması, Ova Un markasının başarısında büyük rol oynamaktadır. Bayileri ile büyümeyi hedefleyen Ova Un Fabrikasının gelecek yıllardaki (2015) hedefi günlük 1200 tonluk buğday kırma kapasitesine sahip olmak ve pazarlamaktır.
Endüstriyel ürünler piyasasındaki pazar hâkimiyetini artık paket ürünlerde de sağlamak isteyen Ova Un Fabrikası, ürün çeşitliliği ile de ön plana çıkmaktadır. Türkiye’nin seçkin restoranları, otelleri, catering firmaları (HORECA) ve unlu mamuller imal eden işletmelerde şeflerin birinci tercih sebebi olması, firmamızın en büyük gurur kaynağıdır. Yaptığımız piyasa araştırmalarına göre kişi başı (günlük ortalama 100 gr unlu mamuller tüketildiğini varsayarsak) her gün lüks segmende düzenli olarak ortalama 5 milyon kişi ürünümüzün tadına bakarak kalitesini onaylamaktadır.